Welkom op de site van Open Mind !

Last Updates:

January 8, 2014 23:10 AM

Nieuw Boek:
Krachtplaatsen en Leylijnen in Vlaanderen

Auteur: Cois Geysen
Prijs: 24,95 euro
bestellen

 


WANDELINGEN IN 2017

Krachtplaatsen en leylijnen kennen de laatste jaren een toenemende belangstelling en steeds meer mensen ervaren er het energetisch aspect van. Het werd dan ook al voor velen duidelijk dat de energievelden van de aarde hun bijdrage kunnen leveren tot een spirituele ontwikkeling indien men er zich voor openstelt. Ze helpen je geest te ontspannen en emoties tot rust te brengen. Het zijn dan ook de meest geschikte plaatsen voor zelfontplooiing en meditatie.
Tijdens deze wichelroedeworkshop - wandelingen op verschillende locaties bezoeken we telkens een aantal rustig gelegen plaatsen waar we de relatie tussen mens en aarde terug kunnen ontdekken en absorberen.
Het doel is eenvoudig. Er wordt geleerd met de wichelroede en/of intuitief de verschillende soorten straling aan te voelen zoals het magnetische veld van de aarde, wateraders en de straling van energetische breuklijnen of leylijnen. Voor deelname is geen voorafgaande kennis vereist.

Begeleiding Cois Geysen; auteur van verschillende boeken over krachtplaatsen en leylijnen.
Deelnemen kan door in te schrijven via e-mail.
Waar & wanneer: Het startuur vind je onder de activiteit, einde is voorzien omstreeks 17u30 u.
Gelieve enkel in te schrijven indien zeker van deelname a.u.b.
Indien een activiteit niet kan doorgaan wordt telefonisch verwittigd. Verdere info of vragen: e-mail of tel. 0032 (0)484.500.875

11 JUNI 2017

VAN HAKENDOVER NAAR GRIMDE

De op een heuvel gelegen kerk van Hakendover met haar Romaanse toren uit de twaalfde eeuw, heeft een rijke geschiedenis die al in het jaar 690 begint. Hakendover is bekend om de jaarlijkse paardenprocessie op paasmaandag en haar Dertienmaal bedevaart die tussen de kerk en de kapel van O. L. Vrouw ter Steen in Grimde gehouden wordt.
De kapel die op de plaats van een prehistorische steenkring gebouwd werd en de verder gelegen drie romeinse tumuli en de kerk van Grimde bevinden zich samen met de kerk van Hakendover op een acht kilometer lange leylijn die verder naar Tienen loopt. We onderzoeken het energetisch aspect van deze plaatsen met de wichelroede maar proberen de uitstraling van deze krachtplaatsen ook intuitief aan te voelen.
Afspraak aan de kerk van Hakendover om 13u30. GPS: 50.794444, 4.983333
Kostprijs; 30 euro p/p, wichelroede inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar gratis.


De kerk van Hakendover


De kapel van Grimde


Menhir achter de kapel

/>

ijzeren kronen met geneeskrachtige eigenschappen in de kapel


De tumuli van Grimde


De kerk van Grimde

3 SEPTEMBER 2017

DE ABDIJ VAN VILLERS EN BOUSVAL

In 1075 vestigde de monnik Robertus van Molesme zich met een twintigtal monniken in een klooster te Citeaux in Frankrijk, in een woud Cistertium genaamd. Deze kloosterlingen werden cistercienzers genoemd.
In 1113 deed de jonge monnik Bernardus van Clairvaux zijn intrede in Citeaux. Zijn snel verspreide geschriften bezorgden hem al vlug een faam van heiligheid en wijsheid. In 1146, tijdens de predikatie van de tweede kruisvaart en zijn tocht door het Hertogdom Brabant verzoekt men hem om hier eveneens een cistercienzerabdij op te richten. Na eerdere stichtingen in Orval en Koksijde ontstaat in 1146 de abdij van Villers.
Het ontstaan van de abdij is twijfelachtig maar volgens een legende zou Bernardus zelf de heuvel beklommen hebben waar later de naar hem genoemde kapel werd gebouwd en zou de plaats aangeduid hebben waar de abdij moest komen. Zijn kennis en binding met de natuurelementen zorgde er voor dat de verschillende aardse energievelden duidelijk in het abdijcomplex benut werden. We proberen ze te ontdekken met de wichelroede.
Van na ons bezoek aan de abdij en haar verschillende krachtplekken wandelen we naar de Chapelle du Try au Chene in Bousval. Deze desolaat gelegen kapel werd gebouwd op een kruising van verschillende leylijnen en is de meest energetische plaats van Waals Brabant. De wandeling heen en terug in ongeveer 6 km.
Kostprijs; 40 euro p/p, inkom abdij en wichelroede inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Afspraak aan de ingang van de abdij om 12u30. GPS: 50.588510, 4.530133


Abdij van Villers


Abdij van Villers


Abdij van Villers


Kapel in Bousval