Open Mind Tumuli

Wichelroedewandelingen

WANDEL – WORKSHOPS IN  2018

Zondag 15 april 2018 – DE ABDIJ VAN VILLERS LA VILLE EN BOUSVAL
datum volgt – HAKENDOVER EN GRIMDE

Krachtplaatsen en leylijnen kennen de laatste jaren een toenemende belangstelling en steeds meer mensen ervaren er het energetisch aspect van. Het werd dan ook al voor velen duidelijk dat de energievelden van de aarde hun bijdrage kunnen leveren tot een spirituele ontwikkeling indien men er zich voor openstelt. Ze helpen je geest te ontspannen en emoties tot rust te brengen. Het zijn dan ook de meest geschikte plaatsen voor zelfontplooiing en meditatie.
Tijdens deze wichelroedeworkshop – wandelingen op verschillende locaties bezoeken we telkens een aantal rustig gelegen plaatsen waar we de relatie tussen mens en aarde terug kunnen ontdekken en absorberen.
Het doel is eenvoudig. Er wordt geleerd met de wichelroede en/of intuitief de verschillende soorten straling aan te voelen zoals het magnetische veld van de aarde, wateraders en de straling van energetische breuklijnen of leylijnen. Voor deelname is geen voorafgaande kennis vereist.

Begeleiding Cois Geysen; auteur van verschillende boeken over krachtplaatsen en leylijnen. Deelnemen kan door in te schrijven via mail. Gelieve enkel in te schrijven indien zeker van deelname a.u.b.
Waar & wanneer: Startuur en plaats vind je onder de activiteit, einde is voorzien omstreeks 17u.
Indien een activiteit niet kan doorgaan wordt telefonisch verwittigd. Verdere info of vragen: e-mail of tel. 0032 (0)484.500.875

zondag 15 april 2018

DE ABDIJ VAN VILLERS LA VILLE EN BOUSVAL   

WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VERPLAATST NAAR LATERE DATUM !

De abdijruïne van Villers la Ville behoord tot de mooiste van België en werd gebouwd door de meest succesvolle kloosterorde uit de middeleeuwen; de cisterciënzers. Wie waren die monniken, waarom hadden ze zoveel succes en hoe kwamen ze aan hun naam? Tijdens deze middag kom je er alles over te weten maar geven nu al een korte omschrijving.

In 1075 vestigde de monnik Robertus van Molesme zich met een twintigtal monniken in een klooster te Citeaux in Frankrijk, in een woud Cistertium genaamd. Deze kloosterlingen werden cistercienzers genoemd. 35 jaar later deed de jonge monnik Bernardus van Clairvaux zijn intrede in Citeaux. Zijn snel verspreide geschriften bezorgden hem al vlug een faam van heiligheid en wijsheid. In 1146, tijdens de predikatie van de tweede kruisvaart en zijn tocht door het Hertogdom Brabant verzoekt men hem om hier eveneens een cistercienzerabdij op te richten. Na eerdere stichtingen in Orval en Koksijde ontstaat in 1146 de abdij van Villers.

Het ontstaan van de abdij is twijfelachtig maar volgens een legende zou Bernardus zelf de heuvel beklommen hebben waar de naar hem genoemde kapel werd gebouwd en zou de plaats aangeduid hebben waar de abdij moest komen. Zijn kennis en binding met de natuurelementen zorgde er voor dat de verschillende aardse energievelden duidelijk in het abdijcomplex benut werden. We proberen ze te ontdekken met de wichelroede.
Van na ons bezoek aan de abdijruïne en haar verschillende krachtplekken wandelen we naar de Chapelle du Try au Chene in Bousval. Deze desolaat gelegen kapel werd gebouwd op een kruising van verschillende leylijnen en is de meest energetische plaats van Waals Brabant.
Kostprijs; 40 euro p/p, inkom abdij en wichelroede inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Afspraak aan de ingang van de abdij om 13u30. GPS: 50.588510, 4.530133

  datum volgt.

VAN HAKENDOVER NAAR GRIMDE

De op een heuvel gelegen kerk van Hakendover met haar Romaanse toren uit de twaalfde eeuw, heeft een rijke geschiedenis die al begint in het jaar 690. Hakendover is bekend om de jaarlijkse paardenprocessie op paasmaandag en haar Dertienmaal bedevaart die tussen de kerk en de kapel van O. L. Vrouw ter Steen in Grimde gehouden wordt.
De kapel die op de plaats van een prehistorische steenkring gebouwd werd en de verder gelegen drie Romeinse tumuli en de kerk van Grimde bevinden zich samen met de kerk van Hakendover op een acht kilometer lange leylijn die verder naar Tienen loopt. We onderzoeken het energetisch aspect van deze plaatsen met de wichelroede maar proberen de uitstraling van deze krachtplaatsen ook intuitief aan te voelen.
Afspraak aan de kerk van Hakendover om 13u30. GPS: 50.794444, 4.983333
Kostprijs; 30 euro p/p, wichelroede inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Of stel uw vraag online