Welkom op de site van Open Mind !

Last Updates:

January 8, 2014 23:10 AM

Nieuw Boek:
Krachtplaatsen en Leylijnen in Vlaanderen

Auteur: Cois Geysen
Prijs: 24,95 euro
bestellen

 
Nieuwe data volgt

NEGENDAAGSE ERVARINGSREIS SCHOTLAND

Deze reis laat je kennismaken met de ongerepte natuur en de magische plekken van het prachtige Schotland met zijn bergen en diepe lochs die zich uitstrekken over een landschap dat in duizenden jaren nauwelijks veranderd is. We wandelen langs watervallen, ontdekken kastelen, abdijen en prehistorische steenkringen maar bovenal ervaren we de betoverende en legendarische Schotse wereld
We rijden via de Yorkshire Dales waar we de eerste en laatste dag overnachten naar Centraal Schotland. Ons eerste bezoek in Schotland is de indrukwekkende Rosslyn Chapel, de mysterieuze kapel waar de zoektocht van de hoofdpersonen uit De Da Vinci Code eindigt. In Aberfoyle waar we overnachten hebben we op de nabijgelegen heuvel, de vreemde Dun Sithean, een eerste kennismaking met de Schotse Fairies. In het Lake of Menteith bezoeken we Inchmahome Priory, een eiland met de ruïnes van een oud klooster uit de 12de eeuw dat in 1547 diende als schuiloord voor Mary, Queen of Scots.
Via het indrukwekkende Glen Coe rijden we richting Inverness. We bezoeken de Cairns van Clava, een 4000 jaar oud prehistorisch heiligdom. Op Black Isle kunnen we de dolfijnen spotten die in een dagelijks ritueel de vis achterna zitten. We bezoeken er de Fairy Glen en in Munlochy de magische bron met geneeskrachtig water.
Dan rijden we naar het eiland Skye dat overal verweven is met de wereld van de Fairies. In het zuiden van het eiland wandelen we naar de fairy Pools en in het noorden bezoeken we Dunvegan Castle met zijn Fairy Bridge, zijn Fairy Tower en zijn Fairy Room waar zich de befaamde Fairy Flag bevindt die de MacLeod clan verschillende overwinningen bezorgde.
Van Skye rijden we richting Loch Lomond en bezoeken onderweg de bizarre St. Conans Kirk en wandelen naar het spookachtige Kilchurn Castle. Na onze laatste overnachting in Schotland rijden we via Gretna Green terug naar de Yorkshire Dales.

Deelnameonkosten: 1350 euro op basis van tweepersoonskamer met ontbijt. Toeslag eenpersoonskamer: 200 euro.

Inbegrepen: overtocht met carferry, vervoer met minibus, alle uitstappen en toegangsgelden, logies op basis van kamer met ontbijt, vrijblijvende deelname aan meditaties en workshop wichelroedelopen. Vertrek vanuit Berchem bij Antwerpen met opstapplaatsen tussen Antwerpen en Calais.

Begeleiding: Colette Ponsard en Cois Geysen, auteur van het boek ‘Krachtplaatsen en leylijnen in Vlaanderen’ ,‘Magisch en mystiek Engeland’, Onbekend Groot Brittannie en ‘De oude wijsheid’.

Te weten; We reizen met een comfortabele minibus met 9 personen. In tegenstelling met gelijkaardige reizen waar men op eigen initiatief in Groot Brittannie moet raken, begint een verlof zonder zorgen wanneer men op het busje met gelijkgestemde zielen stapt. Voor het middagmaal gaan we 's morgens even winkelen voor een picknick en 's avonds is iedereen vrij te kiezen voor zijn avondmaal. Meestal eten we in een pub waar eveneens een uitgebreide keuze aan vegetarische maaltijden te krijgen is.

OPGELET! Beperkt aantal deelnemers ! Vraag tijdig verdere informatie en inschrijvingsformulier.
Deelnemen kan door in te schrijven via e-mail en het invullen van het inschrijvingsformulier. Een storting van 500 euro voorschot met vermelding Schotland waarborgt uw deelname.

Verdere info of vragen: e-mail of tel. 0484.500.875 voor het buitenland 0032.484.500.875


Welkom in het mooie schotland


Glen Coe


De magische Fairy Hill in Aberfoyle


Highland cattle


Highland cattle


Dolfijnen spotten bij Chanonry Point


Inchmahome Priory


Kilchurn Castle


Skye, the Cuillins


Rosslyn Chapel


Rosslyn Chapel