Welkom op de site van Open Mind !

Last Updates:

January 8, 2014 23:10 AM

Nieuw Boek:
Krachtplaatsen en Leylijnen in Vlaanderen

Auteur: Cois Geysen
Prijs: 24,95 euro
bestellen

 


8 EN 9 APRIL 2017

WEEKEND IN DE GAUMESTEEK

AVIOTH, ORVAL, MONT ST. WALFROY, VILLECLOYE EN MARVILLE

Tijdens dit weekend verblijven we in de Gaumestreek, het meest zuidelijke punt van Wallonie en het noorden van Frankrijk. Het is een fascinerende streek met een aangenaam klimaat, intrigerende landschappen en een prachtige natuur waar we een aantal merkwaardige krachtplaatsen ontdekken en ervaren.
We bezoeken de imposante ruines van de abdij van Orval, de eerste cistercienzerstichting in Belgie. Van hier loopt de oude pelgrimsweg naar Mont-Saint-Walfroy, ooit de oude heilige berg Arduina, de godin van de Ardennen. Saint-Walfroy, een volgeling van Sint-Maarten, kwam hier in de zesde eeuw de heidenen bekeren tot het Christendom. Met de wichelroede zoeken we de leylijnen op deze bijzondere krachtplaats.
In Avioth bezoeken we de bijzondere energetische kathedraal met zijn Zwarte Madonna. Waarom werd ze hier gebouwd en wat betekenen de ontelbare vreemde symbolen die we hier vinden?
In Villecloye bezoeken we de bron van Sainte Ernelle en de groene kathedraal. Groene kathedraal is een terechte benaming want met de subtiel aangeplante bomenrijen gaat het werk van natuur en mens hier perfect samen. Het geneeskrachtig water van de bron zou een wonderbaarlijke werking hebben voor vele huidziekten, aandoeningen van de ogen en epilepsie.
In Marville bezoeken we het meest opmerkelijk en oudste kerkhof van Frankrijk. Hier zou een gedeelte van de grote schat van Dagobert II verstopt zijn, het andere gedeelte in Rennes-le-Chateau . Volgens de legende zou de pastoor van Stenay een bijzondere relatie met Sauniere van Rennes-le-Chateau hebben gehad. Eveneens weer een sterk energetische plek !

Deelnameonkosten:260 euro op basis van twee of driepersoonskamer met ontbijt. Toeslag eenpersoonskamer: 25 euro.
Het invullen van het inschrijvingsformulier en een voorschot van 130 euro waarborgt uw deelname.
Inbegrepen: vervoer met minibus, alle uitstappen en toegangsgelden, logies op basis van kamer met ontbijt, meditaties en workshop wichelroedelopen. Vertrek vanuit Antwerpen met mogelijke opstapplaatsen onderweg.
Begeleiding: Colette Ponsard en Cois Geysen, auteur van verschillende boeken over krachtplaatsen en leylijnen.
Opgelet! Beperkt aantal deelnemers!
Vraag dus tijdig een inschrijvingformulier. Verdere info of vragen: e-mail of tel. 0032 (0)484.500.875

 


De kathedraal van Avioth


De zwarte Madonna van Avioth


Avioth, waterspuwer


Groene man in het gewelf


St. Walfroy


St. Walfroy


Villecloye


Villecloye


Orval


Orval